Conditii de intrare pe teritoriul Romaniei

 

În conformitate cu prevederile legale, începând cu data de 20 decembrie 2021, toți călătorii români și străini care sosesc în România trebuie să completeze FORMULARUL DE LOCALIZARE A PASAGERILOR care este disponibil la adresa https://plf.gov.ro/

 

Toți turiștii au obligativitatea de a completa acest formular cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit. 

 

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei. Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul. Formularul nu trebuie tipărit.

!!! Atentie, necompletarea formularului se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare.

 

 

Totodata va informam ca in contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19 si in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in data de 07.01.2020, prin Hotararea nr. 2, o noua serie de reguli valabile din 09.01.2022. Extras de informatii relevante pentru:

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care ajung in tara indiferent de destinatia din care sosesc, dar prezinta certificatul verde care atesta vaccinarea sau trecerea prin boala, sunt exceptate de la carantina.

 

Persoanele nevaccinate si cele care nu au trecut prin boala in ultimele 180 de zile:

• Daca vin din state aflate pe lista verde sau galbena si prezinta un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, sunt exceptate de la carantina. In lipsa unui test PCR negativ, vor intra automat in carantina 10 zile.

• Daca vin din tari aflate pe lista rosie, vor intra automat in carantina 10 zile. 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta un test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In lipsa unui test PCR negativ, vor intra automat in carantina 5 zile.

Persoanele nevaccinate si cele care nu au trecut prin boala in ultimele 180 de zile, vor intra automat in carantina la returul in tara pentru 10 zile.

 

 

SUNT EXCEPTATI DE LA CARANTINA:

• Copiii mai mici de 12 ani;

• Copiii cu o varsta cuprinsa intre 12 - 16 ani, daca prezinta un test PCR negativ.

 

Pentru o informare corecta, va recomandam sa consultati site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Romania si site-ul Institutului National de Sanatate Publica.

 

Click hotararea CNSU nr. 2 din 07.01.2022

Click  lista statelor cu risc epidemiologic ridicat